За мен

Размер на шрифта: A- A A+

Вместо визитка

Обичам това, което правя и правя това, което обичам.

Обичам да помагам на хората в тяхното развитие, в творческото им търсене, в намирането на значимите моменти от живота им и в откриването на новата им личност. Интересно ми е да се уча заедно с тях.  Радвам се когато срещам щастливи хора и обичам да помагам в търсенето на щастието. Благодарна съм на всеки човек, когото срещам на жизнения си път и истински вярвам в позитивната му същност.

Обичам да виждам усмивки, да чувам смях и да чувствам радост. И просто да правя добро и да приемам доброто. Защото доброто е нещото, което придава смисъл на живота ни и го прави по-добър.

 Информация за мен

Практикуващ психолог съм от 2000г. Аз мога да бъда максимално полезна на тези хора, които искат здраво да държат своят живот в  ръцете си, искат и могат сами да мислят и да анализират, търсейки изход от сложни житейски ситуации. А също така и на тези, които постоянно изпитват необходимост да научават колкото може повече за себе си и за обкръжаващия ги свят и да вземат свои собствени решения. Аз предлагам на своите клиенти  качествен професионален анализ на многообразни житейски ситуации, касаещи системата „човек-среда“. Това включва всякаква проблематика, касаеща взаимоотношенията на личността с личния и вътрешен свят и с обкръжаващия я социум, както и работа със сложни и многофакторни ситуации, която ние извършваме заедно.

Някога Архимед е казал: „Дайте ми опорна точка и достатъчно дълъг лост и ще повдигна Земята!”.  А аз бих казала, че на всеки човек са необходими опора и лост, но не за  да повдигне земята, а най-вече, за да успее да постигне автономност, да може да си позволи да бъде себе си, да подобри качеството на собствения си живот и да повиши неговата ефективност. Точно това мога да предложа в процеса на нашата съвместна работа.

 Членства и професионална принадлежност

Дипломи

Преминати следдипломни  специализации и обучения, сертификати:

  • Позитивна психодинамична психотерапия за деца и родители– Дружество по позитивна психотерапия за България
  • Позитивна психотерапия – Дружество по позитивна психотерапия за България, асоцииран член на WAPP – Световна асоциация по позитивна психотерапия, WCP  /World Council for Psychotherapy /  и EAP  /European Association for Psychotherapy / – позитивен психотерапевт /сертификат № 003-BG-2015, изд. от Wiesbaden, Germany/
  • Транзакционен анализ – EATA /European Association for Transactional Analysis/
  • Треньор – групово динамичен тренинг в училищни, административни и бизнес системи – СУ „Св. Климент Охридски“
  • Консултативна психология – ВТУ – психолог-консултант
  • Семейно консултиране, фамилна и брачна терапия  – НБУ – семеен и брачен консултант
  • Консултиране на семейства при зависимости – асоциация Солидарност

 Сертификат за правоспособност за психотерапевт