Въпроси и отговори

Размер на шрифта: A- A A+

Записване

Приемът е само с предварително записване по телефона!  Можете да се свържете с мен на страницата ми за Контакти.

Продължителност и цена на работата

Всяка среща с цел предоставяне на психологическа помощ се нарича сесия. Една стандартна терапевтична сесия продължава 60 минути и струва 60лв. Удължената индивидуална сесия има продължителност от 75 до 90 минути и струва 80лв. Сесията за фамилно и брачно консултиране е с продължителност 90 минути, тъй като се работи с повече от един човек, следоветелно изисква повече време и струва 80лв.

Първата сесия обикновино е удължена, тъй като е необходимо повече време за събиране и обобщаване на информацията, както и за набелязване на статегии за справяне с конкретните проблеми. По време на първата сесия ще бъде направена обобщена преценка на случая и ще се набележат стратегии за по-нататъшните действия, насочени към разрешаване на заявения проблем. Това може да стане още на първата консултация, но може да е необходимо и повече време, съответно и повече от една сесия. Понякога се налага работа с нестандартна по време сесия, която продължава 75 минути, като необходимостта от това ще бъде преценена след първата сесия в зависимост от проблематиката, върху която ще се работи.

Записване за прием се прави само по телефона и ЛИЧНО. Това означава, че ако имате нужда от услугите ми, трябва вие лично да се обадите и да си запишете час. Може да запишете само себе си или непълнолетното ви дете. Не можете да запишете час за други ваши близки, които са пълнолетни лица; те трябва да ми се обадят лично и чак тогава ще бъдат записани.

Информация за точният адрес на кабинета ще получите по телефона, когато се обадите за записване. Това се прави с оглед избягване на посещения без предварително записване, които смущават нормалната работа. Не се приемат обаждания и не се правят записвания по Viber или по имейл, както и не се правят записвания за същия ден, в който се обаждате.

Колко често

Честотата на провежданите консултации е различна и зависи от всеки един конкретен случай. Може да бъде само еднократна консултация, ако проблемът, който трябва да се разреши го позволява.  Най-често работата се съсредоточава на една сесия всяка седмица, но може да бъде и веднъж на всеки 10 дни, а също и 2 пъти месечно или с честота по индивидуална уговорка. Когато се налага, терапията може да продължи дългосрочно, всичко е в зависимост от проблематиката, която се разглежда и от вашата заявка. Всичко това се договаря строго индивидуално на първата ни среща.

С какви проблеми работя

В кръгът на моите компетенции влизат почти всички проблеми, които изискват психологическа, а НЕ психиатрична помощ. Аз не съм психиатър и работя само с психично здрави хора. При това аз работя не точно с проблемите, а с хората, които имат различни проблеми. Моята работа не включва шаблони от типът на „лечение на една или друга болест или проблем“, тъй като за всеки клиент аз имам строго индивидуални методи на работа, а професионалният ми опит позволява да провеждам тази работа качествено.